Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ziua Drapelului Național al României, marcată la Iași!

Astăzi, în toată țara va fi sărbătorită Ziua Drapelului Național, un moment deosebit de important pentru identitatea națională a României.

La Iași, capitala culturală a Moldovei, ceremoniile dedicate acestei sărbători vor începe cu o solemnă slujbă de sfințire a Drapelului Național la Catedrala Mitropolitană. De la ora 9:45, va avea loc o ceremonie militară și religioasă pe strada Anastasie Panu, în apropierea Instituției Prefectului, marcând simbolic importanța acestui simbol național.

Autoritățile locale au anunțat restricții în trafic până la ora 11:00, pentru buna desfășurare a evenimentelor dedicate Zilei Drapelului Național.

Citește și Atenție, șoferi! O stradă din Iași va fi închisă circulației rutiere

Instituită prin lege în anul 1998, Ziua Drapelului Național este celebrată anual la data de 26 iunie, reafirmând legătura profundă a românilor cu valorile și tradițiile naționale. Drapelul, alături de stema și imnul național, reprezintă un pilon al identității naționale, simbolizând unitatea și suveranitatea poporului român. Această sărbătoare aduce în prim-plan importanța păstrării și respectării simbolurilor care ne definesc ca națiune.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...