Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

4 milioane de euro pentru modernizarea Penitenciarului din Copou

Modernizarea Penitenciarului din Copou, o investiție de peste 4 milioane euro pentru o clădire cu trecut îndelungat! Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași se pregătește să intre într-o nouă etapă de dezvoltare, printr-un proiect amplu de modernizare. Investiția estimată la peste 4 milioane de euro va viza consolidarea și reabilitarea acestei clădiri cu o istorie de peste patru decenii. Distinct față de proiectul de extindere, respins în trecut de către Consiliul Local, această inițiativă se concentrează pe îmbunătățirea structurii existente și adaptarea ei la standardele actuale.

Potrivit anunțului de licitație, valoarea lucrărilor se estimează la 21,8 milioane lei (fără TVA). Companiile interesate au timp până la data de 12 August să depună ofertele. Clădirea este construită în 1983, cu un regim de înălțime S (parțial) + P + 1E. Are o suprafață construită de 1.637 mp, prezintă o configurație în formă de U, fiind destinată funcționalității de pavilion de detenție.

Termen de execuție: 24 de luni

Potrivit documentației urbanistice, proiectul va păstra indicatorii urbanistici actuali. Se va axa, în schimb, pe intervenții esențiale la structura de rezistență și reabilitarea energetică. Banii necesari investiției vor fi asigurați de la bugetul de stat, asigurând astfel fondurile necesare pentru a aduce clădirea la standarde moderne.

Citește și: Au început lucrările la rețeaua de apă – Schitu Duca.

Firma din Bihor a întocmit proiectul tehnic pentru modernizare. Aceasta are în vedere o perioadă de 24 de luni pentru realizarea lucrărilor.

În trecut, autoritățile au analizat și proiectul de extindere al penitenciarului, care viza construirea unei noi clădiri pe o parcelă liberă de teren, înspre strada Fagului. Cu toate acestea, demersul a fost respins de către Consiliul Local, iar proiectul nu a fost aprobat.

În prezent, cu acest proiect de modernizare, Penitenciarul din Copou își propune să-și îmbunătățească infrastructura. De asemenea, își propune să asigure condiții optime pentru deținuți. Odată cu finalizarea lucrărilor, această clădire cu o încărcătură istorică importantă, va fi pregătită să facă față cerințelor actuale și să contribuie la sistemul penitenciar modern și eficient al orașului Iași.

septembrie 20, 2023

Licitație pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Luceafărul....

septembrie 19, 2023

O nouă stradă este construită în Iași....

septembrie 15, 2023

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu...