Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Bătălia pentru supravegherea lucrărilor la SRU

Spitalul Regional de Urgență de la Iași (SRU) este deja o certitudine. De curând, patru asocieri de firme au înaintat oferte pentru licitația care prevede supravegherea lucrărilor de la acest obiectiv. Valoarea contractului se ridică la 45 de milioane de lei, fără TVA. Conform celor de la apix.ro, în licitație sunt implicate 16 firme. Unele dintre acestea sunt controlate de omul de afaceri Dan Stratan (unul dintre cei mai bogați afaceriști ieșeni, cunoscut inclusiv pentru contracte cu instituții ale statului) și fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu.

Câștigătorul va fi anunțat cel târziu la jumătatea lunii Octombrie 2023. Numele fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, apare și într-o altă asociere prezentă la licitație. Din străinătate, în asociere au intrat Meta Engineering (Spania), Padeco (Japonia) și 3TI Progetti (Italia).

Citește și despre: Spitalul Regional de Urgență Iași înaintează cu pași mici.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurilor în Sănătate (ANDIS) are în desfășurare și o altă licitație în relație cu SRU: 28 milioane lei pentru lucrări preliminare (organizare șantier, săpătură, terasamente și împrejmuire, deviere utilități etc.). La această procedură participă 5 ofertanți. Licitația este în faza de evaluare: Conest, Iasicon, Ness Proiect Europe, Danlin XXL și asocierea Concret Drum – Alpenside.

Alte trei pachete de achiziții (pot implica mai multe proceduri de licitație) vor fi lansate în viitor pentru construirea spitalului: lucrările principale, echipamente medicale ușoare și mobilier, alături de echipamente IT și sisteme speciale. În toate aceste proceduri, supervizorul va fi direct implicat. Printre responsabilitățile sale vor fi: management de proiect, verificarea documentațiilor, activități premergătoare execuției lucrărilor și monitorizarea proiectului inclusiv în perioada de garanție. Valoarea totală a proiectului de ridicare și dotare a SRU Iași se ridică la peste 500 de milioane de euro.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

septembrie 20, 2023

Licitație pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Luceafărul....

septembrie 19, 2023

O nouă stradă este construită în Iași....

septembrie 15, 2023

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu...