Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Blocuri turn lângă SRU

Blocuri turn lângă SRU. Consiliul Local (CL) va dezbate, în această toamnă, un plan urbanistic zonal (PUZ). Acesta prevede construirea unui ansamblu cu trei blocuri înalte (10 și 11 etaje) în zona Moara de Vânt. Acesta va fi în apropiere de amplasamentul Spitalului Regional de Urgență (SRU). Conform celor de la apix.ro, proiectul aparține unui medic ieșean, iar terenul de circa 5.000 mp a fost scos la vânzare, în primăvara anului 2023, pentru o sumă de circa 930.000 lei.

Terenul se învecinează cu suprafața pe care, recent, Primăria a oferit-o gratuit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. A fost oferită pentru a construi un ansamblu mixt: o unitate de învățământ privată (1.000 de elevi), o biserică, terenuri sportive și locuri de cazare. Imobilele de locuințe vor ocupa 45% din teren, iar spațiile verzi 30%, restul fiind circulații auto și pietonale.

Vezi detalii despre: Ieșenii pot vota traseul ce va lega A8 de SRU.

În proiectul de PUZ, nu se precizează câte locuri de parcare vor fi. Numărul acestora va fi stabilit la momentul întocmirii documentației pentru obținerea autorizației de construire. De remarcat „viteza” cu care proiectul trece prin etapele de avizare: în aprilie 2023 a fost eliberat certificatul de urbanism („introducere teren în intravilan pentru construire ansamblu mixed-use”), în august 2023 a fost programată o dezbatere publică la Primăria Iași (ocazie cu care au fost publicate și detalii despre acest proiect), iar, în septembrie 2023, proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului a fost întocmit de Primărie și publicat – astfel, nu este exclus ca acest proiect să fie aprobat la finalul lunii septembrie. Practic, în cinci luni de la emiterea certificatului de urbanism, investiția imobiliară poate ajunge în plenul Consiliului Local, ceea ce, la Iași, este o raritate.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 20, 2023

Licitație pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Luceafărul....

septembrie 19, 2023

O nouă stradă este construită în Iași....

septembrie 15, 2023

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu...