Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Hanul Trei Sarmale începe să prindă contur

Lucrările de restaurare și reabilitare a Hanului Trei Sarmale continuă, acestea fiind realizate în proporție de 70%. Hanul „Trei sarmale” din Bucium a fost cumpărat prin licitaţie de firma Fio Grup Company SRL, cu sediul în Hărpăşeşti, reprezentată de omul de afaceri Marian Panainte.

Imobilul a fost achiziţionat cu suma de 2,9 milioane de lei în 2017. Deşi are o valoare istorică, hanul nu se află pe lista monumentelor istorice, clădirea de pe Bucium fiind construită în anii 70. Hanul „Trei sarmale” are o suprafaţă de 770 mp şi deţine un teren de 2.000 mp. Hanul are şi o terasă acoperită de 71 mp, dar şi o anexă de 272,54 mp.

Vezi și: Hanul ”Trei sarmale”: de la ruină la renaștere.

Reamenajarea și reabilitarea Hanului este o investiție care se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Potrivit proiectului care păstrează elemente arhitecturale tradiționale moldovenești, suprafața construită desfășurată a hanului va fi de 3842 mp. La mansardă, hanul va avea 16 camere și 3 apartamente amenajate la un confort de 4 stele.

Planul urbanistic prevede și construirea unei clădiri cu o suprafață desfășurată de peste 4.600 mp, cu funcțiuni multiple: spații comerciale, spații de cazare în regim de hotel și/sau locuințe. Proiectul de hotel este prevăzut cu 96 de camere și 5 apartamente. Acesta va fi amplasat în spatele Hanului ”Trei Sarmale”.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 20, 2023

Licitație pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Luceafărul....

septembrie 19, 2023

O nouă stradă este construită în Iași....

septembrie 15, 2023

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu...