Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Podul Nicolae Iorga va fi reabilitat

Podul Nicolae Iorga va fi reabilitat. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Aprobarea documentației tehnico-economice privind reabilitarea acestuia a fost obținută de către Consiliul Local, marcând astfel un pas esențial către îmbunătățirea infrastructurii orașului.

Potrivit devizului general estimativ actualizat, costurile totale ale proiectului se ridică la aproape 22 de milioane de lei, incluzând TVA. Suma de circa 18 milioane de lei, fără TVA, va fi destinată efectiv execuției lucrărilor.

Termenul de execuție al proiectului este estimat la 14 luni. În această perioadă se vor desfășura lucrări ample pentru a asigura reabilitarea completă a podului Nicolae Iorga.

Citește și: Microbuze electrice pentru elevii din județul Iași.

Printre acțiunile prevăzute în proiect, se numără repararea infrastructurii afectate de trecerea timpului, consolidarea suprastructurii podului pentru a asigura stabilitatea și siguranța acestuia, refacerea căii pe pod pentru a oferi o suprafață netedă și sigură pentru circulație, precum și modernizarea liniilor de tramvai pentru a îmbunătăți mobilitatea transportului public.

Citește și: Investiție de 25 de milioane de euro la Miroslava.

În plus, se vor aduce îmbunătățiri structurii rutiere pe rampele de acces. Se va asigura astfel o conexiune fluentă între pod și arterele rutiere importante ale orașului. Refacerea trotuarelor de pe rampe va contribui, de asemenea, la siguranța pietonilor și la promovarea unei mobilități urbane mai sustenabile.

Podul are o vechime de peste 50 de ani

Podul Nicolae Iorga a fost construit în anul 1971. În cei peste 50 de ani de exploatare, a devenit o piesă semnificativă a infrastructurii locale. Reabilitarea sa va asigura nu doar menținerea funcționalității, ci și creșterea durabilității și adaptarea la standardele actuale de siguranță și confort în circulație.

În final, acest proiect reprezintă un pas important în modernizarea orașului și în crearea unui mediu urban mai prietenos. Proiectul va facilita mobilitatea și va asigura un nivel ridicat de trai pentru comunitatea locală. Prin investiția în infrastructură, se urmărește consolidarea legăturilor între cartiere și creșterea atractivității orașului pentru locuitori și vizitatori.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

septembrie 20, 2023

Licitație pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Luceafărul....

septembrie 19, 2023

O nouă stradă este construită în Iași....

septembrie 15, 2023

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu...