Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Primăria Iași lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA

Primăria Iași lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina, finanțat cu fonduri europene nerambursabile.

Turismul balneo-medical din zonă este recunoscut la nivel naţional, datorită complexului balnear și de recuperare de la Băile Nicolina. Cu toate acestea, infrastructura aferentă este insuficient dezvoltată, lăsând proprietățile, în special izvoarele sulfuroase și nămolul cu proprietăți curative, subexploatate.

În acest context, construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună. Proiectul va avea impact pe termen lung în dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași.

Un studiu de fezabilitate realizat de Romest Service SRL Iași detaliază lucrările.

Vezi și: Primăria Iași dezvăluie planurile de extindere a pietonalului Ștefan cel Mare.

Acestea presupun realizarea unui complex care să ofere facilități pentru agrement, spații pentru îmbăiere la interior, cu bazine pentru înot și hidromasaj, zonă de saune, cabinete de masaj și spații pentru gimnastică medicală.

Propunerile din studiul de fezabilitate includ demolarea construcțiilor existente de pe amplasament, reamenajarea suprafeței de nisip, realizarea de noi împrejmuiri, amenajarea a 32 de locuri de parcare, din care șase cu stații de încărcare pentru mașini electrice, modernizarea instalațiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, precum și construirea de noi bazine cu apă potabilă și apă sulfuroasă.

Centrul SPA va permite utilizarea complexului pe întreg parcursul anului. Va fi o construcție cu regim de înălțime subsol parțial + parter + etaj, cu o arie construită de 1.660,35 metri pătrați și o arie utilă totală de 1.364,10 metri pătrați.

Valoarea proiectului este estimată la 20.857.326,74 lei fără TVA.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

noiembrie 15, 2023

Goland Imobil a obținut o primă autorizație...

noiembrie 6, 2023

Schimbări majore la piețele din oraș! La...

noiembrie 3, 2023

Primăria Iași lucrează la un proiect pentru...