Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Meniu

Un nou parc eolian

O firmă patronată de oameni de afaceri italieni vrea să construiască în extravilanul comunei Șcheia un parc eolian cu putere de aproape 30 MW. Acesta este doar unul dintre numeroasele proiecte de energie regenerabilă care au fost inițiate în județul Iași în ultimii ani.

Consiliul Județean a emis recent un certificat de urbanism pentru această investiție, astfel că proiectul este într-o fază incipientă. „Construire ansamblu energetic eolian cca. 28,8 MW”, este obiectul actului urbanistic. Conform celor de la apix.ro, proiectul aparține firmei Wind Development Renovable Energy, înființată în mai 2022 la București.

Citește un alt articol: Ruginoasa, locul care va produce energie verde.

Compania este controlată de doi italieni (Loizzo Francesco și Salieri Giovanni Antonio) împreună cu un cetățean român (Nicolae Costache), acționarul principal fiind o companie din Cehia (Remader). De asemenea, în proiect mai sunt implicați oameni de afaceri din Marea Britanie și Belgia. 6% dintre părțile sociale ale firmei Wind Development sunt deținute de compania Kilo Wind, parte a grupului Aquarius (consultanță de afaceri).

Citește și: Investiție de 55 milioane euro într-un parc eolian în comuna Ruginoasa.

Iașul a devenit prima zonă din România unde s-a instalat o turbină eoliană după 10 ani de blocaj pe piața de profil. Este vorba despre parcul eolian de la Ruginoasa.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv Instagram!

septembrie 25, 2023

Construcția complexului Penny din Dacia: Când începe?...

septembrie 25, 2023

Va apărea un nou McDonald’s. Acesta ar...

septembrie 25, 2023

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore...