Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale

Peste 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale.

Peste 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 72 de localităţi din judeţul Iaşi vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Citește și Angajări în sectorul medical din Iași: au fost deblocate 262 de posturi

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, a declarat că acest proiect, care este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, vizează creşterea capacităţii de rezilienţă a sistemului educaţional, prin modernizarea infrastructurii educaţionale şi a dotării aferente, în strânsă corelaţie cu piaţa forţei de muncă.

„Şcoala ieşeană nu înseamnă doar olimpiade, doar rezultate de top, doar Gala Excelenţei. Şcoala ieşeană înseamnă 135.000 de elevi şi preşcolari care intră în fiecare dimineaţă în şcolile şi grădiniţele din Iaşi, la care se adaugă încă 13.500 de angajaţi. Avem o infrastructură şcolară extrem de mare şi complicată. (…) A fost PNDL I, a fost PNDL II, s-au construit şcoli, dar nu peste tot, şi nu în acord cu evoluţia populaţiei şcolare.

E motivul pentru care în acest moment avem nevoie de sprijin. Nu e uşor. A fost un efort sisific din partea Consiliului Judeţean, pentru că vin sume istorice în sistemul de învăţământ. Cu toţii ne dorim binele copiilor noştri. Este prima dată când în sistemul de educaţie egalizarea şanselor se face în mod real„, a declarat inspectorul general Luciana Antoci.

Proiectul implementat până la sfârşitul anului 2024

Proiectul, în valoare de 100 de milioane de lei, din care 84 milioane de lei sunt din PNRR, urmează să fie implementat până la sfârşitul anului 2024, scrie agerpres.ro.

Citește și Anul trecut, în județul Iași au fost tranzacționate 24.803 imobile

Cu banii obţinuţi, printre altele, vor fi echipate laboratoarele de Informatică din şcoli şi şcolile profesionale, atelierele de practică din învăţământ profesional şi tehnic. De asemenea, vor înfiinţate cabinete de consiliere şcolară.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....