Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

30 de bănci tip carte vor fi amplasate în parcurile din Iași

30 de bănci tip carte vor fi amplasate în parcurile din Iași. În 2023, primele bănci tip carte au fost montate în Iași de către angajații de la Servicii Publice. Pentru primăvara acestui an, sunt planificate încă 30 astfel de bănci.

În Parcul Copou și în Bucium, vizitatorii pot citi versurile poetului Mihai Eminescu. Fiind foarte apreciate, Serviciile Publice au decis să producă și alte 30 de panouri, urmând ca ulterior să fie adăugate și alte citate. În plus, se va întocmi o listă cu mai mulți autori de la care vor fi selectate versurile pentru noile panouri.

Începând cu sezonul de primăvară, băncile tip carte vor putea fi găsite în parcurile din Iași

În primul rând, primele exemplare au inclus doar poeziile lui Mihai Eminescu, dar acum vor include și lucrările altor autori. Până acum, se știe sigur că noile bănci vor fi plasate doar în Parcul Copou și Parcul Expoziției, dar este posibil să le găsim și în alte parcuri din Iași.

Citește și 5 proiecte depuse, la Iași, în cadrul programului pentru energie din surse regenerabile

„Avem deja pregătite aproape 30 de bănci tip carte, trebuie doar să terminăm de scris pe ele. Vom include cu siguranță poezii de Mihai Eminescu, dar vom face și o listă cu alte opere ale autorilor români. Am creat o matriță pe care o folosim pentru a produce băncile, turnăm materialul și apoi folosim tehnologia noastră de fabricație. Scrisul se face manual, folosim un șablon pentru versuri, și aplicăm vopsea. Aplicăm și alte straturi pentru a proteja scrisul. Fabricarea unei bănci durează aproximativ 10 zile. Ne gândim să le amplasăm în Parcul Copou și Parcul Expoziției, dar vom lua în considerare și alte locuri”, a explicat Laurențiu Ivan, directorul general al Servicii Publice SA.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...