Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Un copil de 9 ani, abandonat de mamă la spital, a fost preluat și plasat în grija Protecției Copilului

Un copil de 9 ani, abandonat de mamă la spital, a fost preluat și plasat în grija Protecției Copilului. Pe 17 februarie, un copil în vârstă de 9 ani, abandonat de către mama sa la Spitalul de Pediatrie „Sfântul Ioan” din Galați, a fost preluat în regim de urgență în plasament de către Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DJASPC), împreună cu sora sa de 8 ani.

Conform informațiilor oferite de DJASPC Galați, această măsură este temporară și a fost dispusă după ce inspectorii Direcției au constatat că

„părinții nu pot asigura minorilor cele mai elementare condiții de trai, îngrijire și educație”.

Vezi și: Cronica de concert Vlad Dobrescu.

În data de 17 februarie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați au fost alertați prin intermediul apelului la 112 de către un bărbat din municipiul Galați cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 39 de ani, concubina sa, ar fi lăsat nesupravegheat fiul lor minor. Acesta în vârstă de 9 ani, aflându-se în incinta Spitalului de Pediatrie „Sfântul Ioan”. După investigațiile efectuate, polițiștii au confirmat că informațiile primite sunt veridice. Femeia fiind presupusă că ar fi părăsit unitatea medicală, lăsându-l pe copilul de 9 ani acolo. Asta în timp ce era la programul de vizită medicală al fiicei sale de 8 ani.

Ulterior, bărbatul a preluat copilul minor de la spital. Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea femeii și clarificarea situației. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a fost informată despre incident.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!