Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Lista miniștrilor care ar putea fi remaniați

Lista miniștrilor care ar putea fi remaniați. Premierul Marcel Ciolacu planifică o remaniere guvernamentală extinsă, programată să aibă loc la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. În coaliție s-a decis că niciun ministru care intenționează să candideze la alegerile locale sau europarlamentare nu va putea rămâne în funcție. Motiv pentru care se anticipează o remaniere cuprinzătoare. De asemenea, în cadrul PNL, s-a stabilit o altă regulă pe care Nicolae Ciucă nu va face excepție:

liderii filialelor județene sunt obligați să candideze la funcția de primar sau la consiliul județean. În ultimele zile, s-au conturat posibilele liste pentru alegerile europarlamentare. Din partea PSD și PNL este posibil să fie prezenți mai mulți miniștri pe locurile eligibile.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau la alegerile locale sunt:

Din PNL:

  1. Raluca Turcan – ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulilor PNL, este obligată să candideze la primăria sau la consiliul județean din Sibiu.
  2. Alina Gorghiu – ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulilor PNL, este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, însă există speculații că își dorește un mandat de europarlamentar.
  3. Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării (liderul PNL Brașov): conform regulilor PNL, este obligat să candideze la primăria sau la consiliul județean din Brașov.
  4. Sebastian Burduja – ministrul Energiei (liderul PNL București): este considerat candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

Vezi și: Angajări în sectorul medical din Iași: au fost deblocate 262 de posturi.

Din PSD:

  1. Simona Bucura Oprescu – Ministrul Muncii: se vehiculează că ar putea candida la alegerile europarlamentare pe lista PSD.
  2. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății: există speculații că ar putea candida la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă întrucât negocierile între PSD și PNL nu s-au încheiat încă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...