Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

UMF Iași a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună echipă studențească

UMF Iași a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună echipă studențească. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a obținut premiul pentru cea mai bună echipă studențească la un concurs organizat de Universitatea Stanford din SUA. Echipa, formată din patru studenți în anul doi la „Medicină Generală”, doi băieți și două fete, a dezvoltat un algoritm pentru identificarea parametrilor în cazul cancerului de sân.

La competiție au participat 140 de echipe din întreaga lume, reunind peste 4.000 de studenți. Coordonatorul echipei, Ionuț Nistor, a explicat proiectul și importanța sa. Algoritmul creat de echipa din Iași este utilizat pentru prognoza evoluției cancerului de sân. Mai exact, acesta identifică numărul de zile necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacientelor cu cancer de sân în spitale din SUA, în cazuri de metastaze înalte organe.

Vezi și: Cursuri de pregătire gratuite pentru concursul de admitere la UMF.

Studenții au reușit să determine în câte zile pacientele sunt diagnosticate cu o fază complicată a bolii. De asemenea, au analizat diferențele în diagnosticare și tratament între cele 50 de state americane, folosind baze medicale unice. Algoritmul lor ajută la înțelegerea variabilității în diagnostic și tratament în funcție de locație.

Premiul obținut de echipa de la UMF Iași este o recunoaștere a muncii lor inovatoare și a impactului pe care algoritmul lor îl poate avea în domeniul medical. Această reușită subliniază calitatea educației și cercetării la UMF Iași, contribuind la prestigiul universității pe plan internațional.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...