Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Centrul Județean de Excelență își va deschide porțile și în anul școlar 2024-2025 

Centrul Județean de Excelență își va deschide porțile și în anul școlar 2024-2025.

La Iași, Centrul Județean de Excelență (CJEX) continuă să inspire și să susțină tinerii cu potențial excepțional. Înființat prin Ordinul Ministerului Educației și Cercetării în noiembrie 2020, CJEX își va deschide porțile și în anul școlar 2024-2025. Oferind astfel o platformă de educație extrașcolară de elită, sub coordonarea metodologică a Inspectoratului Școlar Județean Iași. Înscrierile deja au început, iar viitorii aspiranți sunt așteptați până pe 30 iunie.

Scopul principal al CJEX este de a oferi pregătire specializată tinerilor capabili de performanțe înalte, adaptată aptitudinilor și nevoilor lor individuale de instruire. Aici, elevii nu doar că primesc cunoștințe avansate, dar sunt și încurajați să-și dezvolte creativitatea și să-și atingă potențialul maxim.

Pentru anul școlar 2024-2025, înscrierile la cursurile CJEX se vor desfășura în două etape. Prima etapă, programată între 10 și 30 iunie 2024, este destinată elevilor premiați la etapele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare din anul anterior. Înscrierea se face online, iar rezultatele acestei etape vor fi afișate pe 2 septembrie 2024. Cei care nu reușesc să se înscrie în prima etapă vor avea o a doua șansă între 9 și 20 septembrie 2024.

Citește și Centrala Electrică de Termoficare din Tudor Vladimirescu va fi dotată cu motoare termice

Centrul nu este doar despre selectarea celor mai buni, ci și despre oferirea unui mediu în care acești elevi să se poată dezvolta armonios. Procesul de selecție implică probe scrise-practice sau evaluarea portofoliului personal. Și se va desfășura între 23 septembrie și 7 octombrie 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...