Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 30.000 de euro

Prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 30.000 de euro. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au solicitat arestarea lui Florin Țăpușă, fost viceprimar al orașului Hârlău, pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea o tranșă de 30.000 de euro dintr-un total de 80.000 de euro. Acesta presupus pentru a interveni pe lângă un primar în favoarea unei persoane pentru obținerea unei concesiuni de teren.

Într-un comunicat emis de DNA, se menționează că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Florin Țăpușă pentru 24 de ore începând cu data de 17 iunie 2024, sub acuzația de trafic de influență. Conform ordonanței procurorilor, există dovezi că în perioada 18 mai – 17 iunie 2024, inculpatul ar fi cerut de la un martor suma inițială de 90.000 euro. Această sumă redusă ulterior la 80.000 euro, pentru a folosi presupusa sa influență asupra primarului unei comune din județul Iași. Scopul pretins ar fi fost facilitarea obținerii unei concesiuni de teren pentru construirea unui abator/fermă de animale.

Florin Țăpușă

În plus, inculpatul ar fi promis că va influența funcționarii unor instituții publice pentru

a accelera emiterea autorizațiilor necesare proiectului menționat.

La data de 17 iunie 2024, Florin Țăpușă a primit o primă tranșă de 30.000 euro din suma pretinsă inițial. Ceea ce a condus la constatarea infracțiunii flagrante.

Vezi și: Două cursuri gratuite de pregătire pentru candidații la concursul de admitere organizat de UMF Iași

Procurorii au informat că lui Florin Țăpușă i s-au adus la cunoștință acuzațiile conform Codului de procedură penală. Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Iași pentru a decide asupra cererii de arestare preventivă pentru 30 de zile, conform propunerii.

În desfășurarea anchetei, procurorii beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași. Este important de menționat că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă procesuală. Aceasta este destinată administrării probatoriului și nu poate afecta prezumția de nevinovăție.

Comunicatul emis de DNA respectă ghidurile de bune practici în relația sistemului judiciar cu mass-media, conform Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...