Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Containere pentru colectare selectivă doar pentru persoanele fizice

Containere pentru colectare selectivă doar pentru persoanele fizice. Noile containere pentru colectare selectivă, denumite insule ecologice, pentru persoanele fizice vor fi livrate la Pașcani în termen de 120 de zile. Primăria Pașcani a anunțat că contractul de achiziție va fi semnat în curând, conform unei conferințe de presă recente.

Se vor instala 50 de seturi de containere supraterane, dotate cu camere de supraveghere și senzori de umplere. Aceste containere vor permite colectarea separată a deșeurilor și vor deservi cel puțin 200 de locuitori sau apartamente.

Vezi și: Cum se reciclează hârtia și cartonul.

Primarul a explicat că aceste containere vor fi amplasate în zonele problematice, unde în prezent au acces păsările și colectorii de PET-uri. Accesul la containere se va face pe baza unor cartele, fiecare familie primind una sau două cartele. Noile containere vor fi destinate exclusiv persoanelor fizice, nu și firmelor. Pentru societățile comerciale, vor fi amenajate spații speciale de depozitare a deșeurilor selectate. Valoarea estimată a unei insule supraterane este de 10.000 euro conform evaluărilor prezentate în septembrie 2022, când proiectul a fost aprobat de consilierii locali.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...