Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

UMF Iași se împrumută de la BEI pentru implementarea a opt proiecte de dezvoltare a campusului universitar

UMF Iași se împrumută de la BEI pentru implementarea a opt proiecte de dezvoltare a campusului universitar.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași a încheiat un acord de împrumut cu Banca Europeană de Investiții în valoare de 35,4 milioane de euro.

Conform afirmațiilor rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, suma împrumutată va fi alocată pentru realizarea a opt proiecte.

Modernizarea și consolidarea Policlinicii de la Boltă

Modernizarea și consolidarea Policlinicii de la Boltă este cea mai mare investiție care se ridică la 15,7 milioane de euro. De asemenea, la același centru medical va fi renovată și clinica pentru copii destinată medicinei dentare, proiectul fiind evaluat la aproximativ 8 milioane de euro.

Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, a anunțat că la Maternitatea „Cuza Vodă” va fi dezvoltat un centru de cercetări materno-fetale, un proiect care va avea un buget de peste 10 milioane de euro.

„Noi avem nevoie de centru de cercetare modern, avem nevoie de o sală de sport modernă, avem nevoie să refacem căminele, vrem să refacem Policlinica de la Boltă. Toate sunt niște proiecte care, dacă le punem cap la cap, veți vedea că ajung la o sumă considerabilă din punct de vedere al investiției, ori ținând cont de faptul că Universitatea, așa cum am spus, nu este universitate săracă, ci are posibilități financiare, dar nu poate să acceseze din fondurile propriidecât numai în condițiile în care există alocare bugetară de la Ministerul Educației”, a declarat Viorel Scripcariu.

Manuel Duenas, reprezentantul Băncii Europene de Investiții, a anunțat că în acest an vor fi încheiate contracte asemănătoare cu șase universități din România.

Citește și Tabără de vară pentru zeci de copii ucraineni organizată în luna august la Centrul de Servicii Sociale „Bucium”

Începând din 2019, Banca Europeană de Investiții a alocat un total de 125 de milioane de euro sub formă de împrumuturi către alte cinci universități din România.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...