Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Fonduri europene pentru achiziția de utilaje agricole

Fonduri europene pentru achiziția de utilaje agricole. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat lansarea unui nou program destinat fermierilor pentru achiziționarea de utilaje agricole. Acesta sprijinit prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Cererile pot fi depuse online pe site-ul instituției până la data limită de 24 septembrie 2024. Programul vizează facilitarea achizițiilor simple de utilaje agricole conform submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”.

Alocarea financiară pentru această sesiune este de peste 310 milioane de euro, împărțită pe trei componente distincte: 198 milioane de euro pentru toate culturile cu excepția sfeclă de zahăr și investițiile realizate de formele asociative, 61 milioane de euro pentru sfecla de zahăr și 51.515.188 milioane de euro pentru alte formele asociative, excludând sectorul sfeclă de zahăr.

Citește și Papucino curățătorie specializată

Beneficiarii pot depune proiecte prin pachetul 4.1.1 pentru achiziția de utilaje agricole, dacă exploatația include culturi de câmp, furajere destinate hranei animalelor, plante tehnice și horticole, inclusiv cele din sere. Intensitatea sprijinului financiar variază între 30% și 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul de beneficiar. Valoarea finanțării nerambursabile poate ajunge până la 1.500.000 de euro pentru cooperative, grupuri de producători și organizații de producători, în funcție de specificul proiectului. Informații detaliate necesare pentru depunerea cererii sunt disponibile în Ghidul solicitantului și în anexele aferente, consultabile pe site-ul www.afir.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...