Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Consiliul Local Pașcani a aprobat proiectul tehnic pentru modernizarea lacului Peștisorul

Consilierii locali din municipiul Pașcani au aprobat în unanimitate proiectul tehnic pentru modernizarea Lacului Peștișorul. Deși se anticipau dezbateri intense pe acest subiect, votul a fost rapid. Membrii din opoziție nu au fost implicați în discuții critice despre această investiție. În trecut a fost subiect de controversă din cauza temerilor că va micșora suprafața lacului.

Citește și Șoferii au posibilitatea să achiziționeze rovinieta direct de pe platforma Ghiseul.ro

Costul total al proiectului este estimat la 50 de milioane de lei. Dintre aceștia doar 38 de milioane de lei sunt alocările efective, restul reprezentând un fond de rezervă obligatoriu conform legislației.

Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni, iar câteva luni în urmă s-a obținut autorizația de construire pentru proiect.

În aceeași perioadă, Consiliul Local a avizat un împrumut de 25 milioane de lei pentru a demara lucrările la acest obiectiv. În cazul în care sesiunea de proiecte cu finanțare europeană se va prelungi, municipalitatea intenționează să folosească banii din împrumut pentru a iniția proiectul. Astfel urmează să ramburseze această sumă ulterior cu fondurile europene.

Vezi și: TUIASI pune la dispoziție 6.200 de locuri pentru admiterea de vară

Pasul următor pentru implementarea proiectului este lansarea licitației pentru lucrări, o procedură planificată pe o durată de peste 6 luni, ceea ce sugerează că lucrările ar putea începe optimist în primăvara anului viitor.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...