Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În Bucium se va face o stradă nouă

Primăria va amenaja o nouă cale de acces și o parcare pentru grădinița din zona Bucium. Clădirea a fost construită în spatele Școlii „Veronica Micle”. Pentru a putea amenaja accesul, municipalitatea va semna un protocol cu Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

Acordul, aprobat ieri într-o ședință extraordinară a Consiliului Local (CL), presupune ca Primăria Iași să utilizeze parte din terenul aflat în albia minoră a pârâului Vămășoaia. Proiectul prevede inclusiv amenajarea unei parcări în imediata apropiere a grădiniței.

Citește și: Orașul Hârlău a rămas fără apă din cauza secetei.

Accesul în parcare va fi realizat din stradela Bârnova, stradă care, de asemenea, va fi reabilitată. Stradela face legătura cu șos. Bucium, principala cale de acces din zonă.

Grădinița a fost construită de Primăria Iași cu fonduri europene, iar proiectul este în curs de finalizare. Clădirea are un regim cu parter și un etaj, la o suprafață construită de peste 1.600 mp. „Accesul la grădiniță se va realiza din stradelă printr-o cale de acces. În momentul de față, infrastructura este insuficient dezvoltată sau prezintă un grad ridicat de deteriorare. Sectorul de stradă propus spre modernizare nu are amenajat un sistem de colectare și evacuare controlată a apelor din precipitații”, se arată într-un raport al Primăriei, prezentat cu ocazia aprobării protocolului în plenul CL.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...