Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Magazin Penny amendat cu 50.000 de lei

Magazin Penny amendat cu 50.000 de lei. Un magazin Penny din Târgu Frumos a fost amendat cu 50.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) pentru o practică considerată înșelătoare. În noiembrie 2023, inspectorii CJPC au descoperit că raionul de legume-fructe al magazinului era decorat cu steagul României și sloganul „Prospețime servită zilnic”. Acestea sugerând că toate produsele erau de origine românească. Totuși, printre produsele expuse se aflau păpușoi și sfeclă roșie fiartă, ambele importate.

Reprezentanții Penny, administrați de SC Rewe România SRL, au contestat amenda. Acestia au susținut că prezența fructelor exotice, cum ar fi bananele și ananasul, făcea evident pentru consumator că nu toate produsele erau românești. Ei au argumentat că un consumator mediu ar trebui să verifice etichetele produselor pentru a cunoaște țara de origine.

Citește și: Vom avea tren metropolitan?

Judecătoria Pașcani a respins contestația, concluzionând că un consumator mediu ar fi putut fi indus în eroare de utilizarea drapelului național, crezând că produsele erau românești. Magistrații au considerat că presiunea timpului asupra consumatorilor face nerealistă așteptarea ca aceștia să verifice fiecare etichetă. Sentința va fi revizuită de Tribunal pentru legalitate și temeinicie. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...