Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Spitalul Regional de Urgență Iași înaintează cu pași mici

Spitalul Regional de Urgență Iași înaintează cu pași mici. Autoritățile centrale au primit cinci oferte în cadrul licitației pentru lucrările pregătitoare ale instituției medicale. Valoarea contractului, fără TVA, se ridică la impresionanta sumă de 30 de milioane de lei.

Din cele cinci propuneri primite, trei dintre ofertanți au ales să concureze individual. Aceștia sunt Iasicon, Ness Proiect Europe și Danlin XXL. Pe de altă parte, alte două companii au format asocieri pentru a-și depune ofertele: Conest – Mecon și Concret Drum – Alpenside.

Conform detaliilor incluse în contract, aceste lucrări pregătitoare vor include o serie de etape esențiale. Printre acestea putem numi organizarea șantierului, terasamentele și împrejmuirea, excavarea grosieră, precum și protejarea săpăturilor. De asemenea, se vor efectua lucrări pentru devierea utilităților, toate fiind supuse aprobării Autorității Naționale pentru Dezvoltare și Investiții în Sănătate (ANDIS).

„Scopul principal al acestor lucrări este să accelereze execuția etapei I a proiectului, în conformitate cu obligațiile asumate în contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului”, se arată în documentația de atribuire.

Proiect de peste 500 de milioane de euro

Cu toate acestea, construcția propriu-zisă a Spitalului Regional de Urgență se lasă așteptată, deși termenul inițial anunțat era luna iulie. Se speră că, odată ce lucrările pregătitoare vor fi finalizate, licitația pentru construcția efectivă a spitalului va fi lansată în cel mai scurt timp.

Pe lângă lucrările pregătitoare, se desfășoară și o licitație pentru supervizarea derulării proiectului. Contractul în cauză este evaluat la suma de 45 de milioane de lei. Această etapă este programată să fie finalizată pe data de 9 august, conform informațiilor furnizate de către autorități.

Spitalul Regional de Urgență va fi ridicat în Moara de Vânt și va beneficia de o finanțare substanțială de peste 500 de milioane de euro, asigurată de către Comisia Europeană și Guvernul României.

Citește și: Jumătate din terminalul T4 e gata.

Proiectul reprezintă o șansă crucială pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale din regiunea Moldovei, oferind servicii de urgență și îngrijiri de calitate pentru pacienții din zona respectivă. Rămâne de văzut cine va fi câștigătorul licitației pentru lucrările pregătitoare și când vor începe, în sfârșit, lucrările de construcție pentru acest spital vital.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!