Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Servicii publice electronice pentru 3 milioane de români

Servicii publice electronice pentru 3 milioane de români. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale din cadrul Autorității pentru Digitalizarea României și Autoritatea de Management pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, anunță lansarea în consultare publică a Ghidurilor Solicitanților pentru administrația publică centrală.

Prin apelurile lansate astăzi din Politica de Coeziune, se va pune în aplicare reforma din Planul Național de Redresare și Reziliență. Acestea privesc interoperabilitatea registrelor de bază și servicii publice electronice pentru cetățeni. Mai privesc și transparența datelor și adoptarea tehnologiilor avansate la nivelul administrației publice centrale.

Citește despre: Ce este și când avem nevoie de apostilă.

„Prin aceste investiții debirocratizăm și simplificăm relația cetățeanului cu statul. Peste 3 milioane de români vor avea acces la servicii publice electronice. Cel puțin 30 de instituții ale statului vor adopta tehnologii avansate. Vor putea comunica sigur date între ele”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

 Perioada de consultare publică este de 15 zile lucrătoare. Începe cu data de 02.08.2023 până la data de 24.08.2023, ora 17:00.

Eventualele observații și sugestii referitoare la aceste ghiduri vor fi transmise pe adresa de email: fonduri.oipsi@adr.gov.ro în perioada de consultare publică mai sus menționată.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

august 6, 2024

Avertizare de călătorie pentru românii care se...

martie 12, 2024

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. Garda Naţională...

martie 11, 2024

Tu ești pregătit? Noi suntem pregătiți să...

februarie 29, 2024

Legea pensiilor are și norme de aplicare....