Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Marcel Ciolacu: mâncarea s-a ieftinit cu 40%

Marcel Ciolacu: mâncarea s-a ieftinit cu 40%. Prim-ministrul României a subliniat astăzi, înaintea ședinței de Guvern, că Ordonanța de Urgență (OUG) care vizează reducerea prețurilor la alimentele esențiale a avut un impact pozitiv, aducând rezultate notabile. Apreciind demersurile Ministerului Agriculturii, condus de Florin Barbu, Ciolacu a menționat că prețurile produselor au scăzut cu un interval de 30-40% în magazine. El a încurajat și ceilalți membri ai Cabinetului să ia inițiativa de a verifica personal prețurile din magazinele de retail.

citește și Marius Ostaficiuc: Reformele fiscale sunt asumate!

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că obiectivul OUG a fost atins. Ordonanța a adus o diminuare evidentă a prețurilor la anumite produse alimentare. „Au trecut zece zile după ce a intrat în vigoare Ordonanța privind reducerile de preț la produsele alimentare de bază. Observăm că există o scădere semnificativă la unele categorii de produse față de tarifele din luna precedentă. Mai mult, observăm că prețurile la alimente nu au înregistrat creșteri. Practic, obiectivul ordonanței este îndeplinit și vreau să-l felicit pe domnul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pentru determinarea sa. A depus eforturi substanțiale pentru a facilita adoptarea acestei măsuri cruciale. Acum domnul ministru vizitează în mod regulat supermarketurile pentru a monitoriza evoluția prețurilor. Cred că fiecare ministru și demnitar ar trebui să procedeze similar, inspectând magazinele din întreaga țară. În loc de speculații privind penuria, falimentul și alte scenarii sumbre, situația actuală demonstrează că unele produse de bază sunt cu 30-40% mai ieftine. Mai mult, inflația se menține într-o singură cifră. Aceasta este realitatea”, a subliniat Marcel Ciolacu.

OUG este valabilă pentru 90 de zile

La 1 august, a intrat în vigoare OUG privind plafonarea adaosului comercial, având ca rezultat reducerea costurilor pentru 14 categorii de alimente esențiale. Printre acestea se numără pâinea albă simplă cu greutate între 300g-500g, fără variante speciale, laptele de vacă proaspăt în prezentare de 1 litru, conținut de grăsime de 1,5%, brânza telemea de vacă la vrac, iaurtul simplu din lapte de vacă, cu conținut de grăsime de 3,5%, și greutate de maxim 200g, făina albă de grâu 000 în cantitate de 1 kg, mălaiul în cantitate de 1 kg, ouăle de găină calibrul M – 10 bucăți, uleiul de floarea-soarelui în prezentare de 1 litru, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete la vrac, fructe proaspete la vrac, cartofi albi proaspeți la vrac și zahăr alb tos în cantitate de 1 kg. OUG este valabilă timp de 90 de zile începând cu data intrării în vigoare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...