Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar

Bani europeni pentru combaterea abandonului școlar. Suma de 1,5 miliarde de euro este anunțată de europarlamentarul Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

„În ultimele zile, s-au purtat dezbateri intense cu privire la riscurile la care sunt expuși adolescenții din România. Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul școlar. Suntem țara cu cea mai mare rată a abandonului școlar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învățământul. În România, combaterea abandonului școlar a rămas doar o lozincă. Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită țara noastră pentru a stopa acest fenomen”, a precizat Eugen Tomac.

Citiți și: Care este structura anului școlar 2023-2024?

România a primit deja granturi pentru 1400 de școli pentru a reduce părăsirea timpurie a școlii. Acum urmează selecția de noi proiecte prin PNRR pentru a sprijini învățământul românesc în reducerea abandonului școlar. Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului școlar și integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii. Banii vor fi destinați infrastructurii școlare, cu prioritate pentru instituțiile de învățământ cu un grad ridicat de abandon școlar.

”Voi monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, voi vizita școli și licee, voi discuta cu elevi și profesori, cu autorități locale și centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanțare, ci și de implementarea lor eficientă. Situația din învățământ trebuie să ne preocupe zi de zi, deoarece viitorul României depinde de școala de azi”, scrie Tomac pe Facebook.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...