Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Copiii învață să colecteze separat

Copiii învață să colecteze separat. În cadrul programului de măsuri pentru începerea în condiții optime a noului an școlar, Primăria Municipiului Iași și Salubris SA vor organiza și o campanie de încurajare a colectării separate și corecte a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Primul palier al campaniei constă în dotarea tuturor unităților de învățământ (grădinițe, școli și licee) cu coșuri de gunoi pentru colectarea separată. Este vorba de 855 de seturi de coșuri (pentru hârtie și carton, plastic și metal, respectiv deșeuri menajere). Acestea vor fi distribuite în perioada 1 – 8 Septembrie 2023, pe un număr total de 770 de holuri din 111 unități de învățământ. Valoarea investiției este de 225.202,38 lei.

Importanța colectării separate a deșeurilor

Cea de-a doua componentă a campaniei constă în realizarea și distribuirea în unitățile de învățământ de materialele informative. Acestea vor fi cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor.

„Inițiativa vine în completarea programului de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor. Îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Ne adresăm de această dată celor mai tineri dintre ieșeni, preșcolarilor și elevilor. Am mare încredere că ei, tânăra generație, vor înțelege chiar mai bine decât adulții acest gest simplu, dar responsabil. Colectarea separată contribuie la protejarea mediului și la creșterea calității vieții în orașul nostru.

Citiți și: Colectarea selectivă dă roade în județul Iași.

Dragi elevi, colectând separat atât la școală, cât și acasă, vă arătați respectul nu doar față de natură, ci și față de voi înșivă și de generațiile viitoare. Vă încurajez să fiți conștienți de impactul pe care îl aveți asupra mediului și să vă implicați în cât mai multe inițiative ecologice!

Vă mulțumesc pentru implicare și vă doresc mult succes în anul școlar care urmează!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!