Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Ieșenii pot vota traseul ce va lega A8 de SRU

Ieșenii pot vota traseul ce va lega A8 de SRU. Chestionarul a fost lansat de curând în spațiul public de către CNAIR. Procesul de consultare a persoanelor interesate se va încheia în data de 07.09.2023, ora 00:00. Pînă la această dată, ieșenii și nu numai pot vota una dintre alternativele de traseu propuse pentru realizarea drumului de legătură care va asigura conexiunea între Autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni și Aeroportul Internațional Iași/Spitalul Regional Iași.

citește și: O nouă licitație pentru un tronson din A8

Iată linkul chestionarului unde ieșenii pot vota traseul ce va lega A8 de SRU: https://cloud.andnet.ro/index.php/apps/forms/s/wGD3miYSADM5JJfXj6tLHnaX?fbclid=IwAR1lEPIBfN75CITctY5ZduM1Ipw5T74KtBNpKyJtrltaFolxoA93X62PFcw

Prin completarea chestionarului disponibil prin accesarea link-ului de mai sus, ieșenii își pot exprima opiniile cu privire la alternativele de traseu propuse sau pot face noi propuneri.

Iată alternativele de traseu propuse de CNAIR: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19&fbclid=IwAR1qooPUxxVhZbLjWXrRsQmlpXTf5qL_E0f3C1Mao8LNdFzgY

Autostrada „Unirii” A8 are aproape 320 km. De la Târgu Mureș (intersecția cu A3) și până la Iași și Ungheni, la granița cu Republica Moldova. Tronsoanele de la Târgu Mureș și până la Miercurea Nirajului (cca 25 km) și de la Leghin la Târgu Neamț și până la Moțca/DN2 (circa 30 km) sunt prinse pe finanțare PNRR, planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!