Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Locuințe și birouri lângă ”Bolta Rece”

Locuințe și birouri lângă ”Bolta Rece”. Primăria Iași a publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent unei investiții propuse de o firmă în centrul Iașului, în apropiere de Bolta Rece, pe str. Sf. Atanasie. Beneficiarul este firma Antrepriza Ideal Casa, societate de construcții.

Conform celor de la apix.ro, proiectul prevede patru corpuri de clădire. Fiecare tronson are subsol, demisol, parter, dar un număr de etaje diferit: 1 etaj (un corp), 2 etaje (două corpuri) și 3 etaje (un corp). În același timp, ar urma să fie amenajată o parcare subterană cu două niveluri. Terenul are o suprafață de 2.299 mp, iar construcțiile vor ocupa 40%. Principalele funcțiuni ale acestora vor fi de locuințe și birouri.

Citește și: Iașul în frunte pentru construirea SRU.

„La subsol se propune o parcare generală situată sub cele două corpuri cu acces din strada de pe latura din sud a terenului. La demisol care depăsește amprenta parterului se propun birouri, servicii și comerț. Funcțiunea parterului este de birouri – servicii pentru întreg ansamblul. La etajele 1, 2 și 3 se propun apartamente de 2 sau 3 camere în regim hotelier”, se arată în proiectul de PUZ.

Conform sursei citate, accesul la teren este asigurat din stradela Sf. Atanasie ce face legătura cu str. Sărărie prin străzile Mihai Eminescu și Sf. Atanasie. Terenul este liber, cu excepția unui beci care va fi păstrat, în condițiile în care, anterior, au fost demolate trei construcții.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.