Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Avem școli fără autorizație sanitară

Avem școli fără autorizație sanitară. Doar 185 din cele 211 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat au primit autorizaţie sanitară de funcţionare. Mai puţin de jumătate din unități au autorizaţie de securitate la incendiu. În noul an, judeţul Iaşi va avea 211 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, dintre care 99 sunt în mediul urban, iar 112 în mediul rural. Acestea includ:

  • 3 creşe
  • 23 grădiniţe cu program prelungit
  • 2 şcoli primare
  • 115 şcoli gimnaziale
  • 19 colegii naţionale/colegii
  • 29 licee
  • 19 şcoli profesionale dar şi o şcoală postliceală

Toate aceste unităţi şcolare cumulează aproximativ 141.000 de angajaţi şi copii, dintre care sunt aproximativ 129.500 de elevi, preşcolari şi antepreşcolari.

Citește și: 21 de școli din județ au toaleta în curte.

„Motivele pentru care nu a fost acordată autorizaţia sanitară de funcţionare pentru 26 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat sunt: lucrări de reabilitare/ extindere în desfăşurare; clădiri nefolosite/ în conservare; demersuri în curs, urmare a lucrărilor la toaletelor interioare; lipsa canalizării; lipsa apei curente/ apei potabile; lucrări finalizate, recepţie în curs; lipsa cabinetelor medicale; grupuri sanitare în exterior; tavane neconforme şi clădiri propuse pentru reabilitare”, arată ISJ Iaşi.

Mai puţin de jumătate au autorizaţie de securitate la incendiu, respectiv 84 dintre acestea, în timp ce 11 sunt neautorizate, iar 116 nu fac obiectul autorizării. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, printre motivele pentru care nu a fost acordată autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), se numără: clădiri în curs de reabilitare; clădiri modernizate, demersuri în curs pentru a primi autorizaţie; lucrări finalizate, recepţie în curs; lipsa planului de siguranţă; documente depuse in vederea obţineri autorizaţiei şi documentaţie respinsă de către ISU.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.