Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Verificări la Centrul Expozițional Moldova

Verificări la Centrul Expozițional Moldova. Consiliul Județean va cheltui 170.000 de lei spre servicii de proiectare pentru refuncționalizarea centrului. Este vorba despre documentaţia de aprobare a lucrărilor de intervenţii. În același timp și studiile de specialitate pentru refuncţionalizarea clădirii şi adaptarea la cerinţele tehnice actuale. Este vizată inclusiv eficientizarea energetică a clădirii (implementarea unui sistem de management al clădirii pentru reducerea consumului de energie integrarea de energii alternative pentru reducerea emisiilor şi a amprentei de carbon).

Citește și: CJ caută bani pentru spitalul de Boli Respiratorii.

Complexul situat la ieşirea din municipiul Iaşi spre Lunca Cetăţuii a fost inaugurat în 2010, dar este închis de peste 10 ani. Centrul Expoziţional Moldova se află în proprietatea Consiliului Judeţean şi are o suprafaţă desfăşurată de 11122,41 mp.

În toamna lui 2019, Consiliul Judeţean a mai încercat, fără succes, să achiziţioneze servicii de proiectare. S-au încercat studii geotehnice și hidrogeologice cu determinarea cauzelor şi stabilirea soluţiilor pentru eliminarea infiltraţiilor de la subsol, expertize tehnice pentru structura de rezistenţă şi instalaţii (electrică, sanitare, termice, de climatizare, de securitate la incendiu). Licitaţia lansată anul acesta, la sfârşitul lunii iunie, a pornit de la aceeaşi valoare estimată.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!