Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Iașul a câștigat, Miroslava a pierdut

Primăria Iaşi a câştigat un nou litigiu funciar cu Miroslava în cazul zonei de şes a Bahluiului. Municipalitatea a obţinut nulitatea (parţială) a unui act din 1991. Act, prin care o suprafaţă de 121,3 ha era atribuită comunei limitrofe. Peste 110 hectare sunt intabulate de municipalitatea ieşeană din anul 2019.

Documentele care au stat la baza înscrierii dreptului de proprietate fuseseră contestate de către Miroslava. Conform celor de la ZDI, decizia de anulare parţială a actului de acum 30 de ani a fost adoptată de Tribunal, după ce, la Judecătorie, câştig de cauză avusese Primăria Miroslava: judecarea apelului făcut de Primăria Iaşi a durat mai bine de doi ani.

Citește și: Parc logistic la Miroslava, o investiție de 36 milioane lei.

Terenul este format din mai multe parcele în zone relativ apropiate una de alta. Toate însă au în comun un aspect important: sunt libere de construcţii şi nu sunt afectate de puneri în posesie. În rest, toată zona de şes (între capăt Dacia şi fabrica Mennekes) este în proprietate privată, existând zeci de proprietari, primăriile din Valea Lupului şi Miroslava fiind autorităţile care au făcut împroprietăriri.

Deocamdată, hotărârea judecătorilor de la Tribunal nu este redactată, publică fiind doar soluţia pe scurt: rămâne de văzut dacă hotărârea din 1991 a fost anulată pentru întreaga suprafaţă de 121,3 ha ca parte din cele 500 ha iniţiale sau este vorba despre o anulare parţială chiar în cazul suprafeţei de 121 ha.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!