Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor

Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor. La inițiativa Comisiei Europene a fost realizată o rețea a consilierilor locali din UE. Aceștia conlucrează pentru a comunica cu privire la chestiunile care țin de UE. Proiectul „Construim Europa împreună cu autoritățile locale” creează o rețea europeană a aleșilor locali care își propune să comunice cu privire la Uniunea Europeană în cadrul unei alianțe fără precedent între structurile europene și cele locale de guvernământ.

Citește un alt articol: ”Pădurile” lui Iulian Dascălu.

Proiectul va permite politicienilor locali să conlucreze și să disemineze informații în legătură cu chestiunile UE care vizează populația locală. De asemenea, va stimula implicarea și va încuraja dezbaterile referitoare la aceste chestiuni și la viitorul Europei. Scopul general este de a sprijini crearea unei adevărate sfere publice europene. Din partea Consiliului Județean Iași, domnul consilier județean Marian Uscatu a fost desemnat reprezentant în această nouă structură.

Cel mai mare eveniment la nivel european

„Săptămâna Europenă a Regiunilor şi Oraşelor” (EWRC) se desfășurată în perioada 9 -12 octombrie. În cadrul acesteia funcționari din cadrul administraţiilor regiunilor și orașelor, autorităţilor de management şi organismelor intermediare, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar au ocazia să facă schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane.

De interes pentru tine: Noaptea companiilor.

În cadrul EWRC, orașele și regiunile își arată capacitatea de a crea creștere și locuri de muncă. Capacitatea de a implementa politica de coeziune a Uniunii Europene și de a dovedi importanța nivelului local și regional pentru o bună guvernare europeană. De asemenea, este o platformă recunoscută de dialog politic pe teme de dezvoltare regională UE. În același timp și de sensibilizare a factorilor de decizie față de importanța regiunilor și orașelor în procesul de elaborare a politicilor UE.

Scopul principal al evenimentelor este: promovarea unei dezbateri politice la nivel înalt, prezentând experiențe și bune practici legate de punerea în aplicare a politicii de coeziune, cu accent pe tranziția ecologică și digitală și despre tineret și perspectiva sa în viitor.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.