Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Triumvirat pentru autostrăzi

Triumvirat pentru autostrăzi. Premierii din România, Grecia și Bulgaria au semnat luni, la Varna, o declarație comună prin care arată că vor să lege cele trei țări prin autostrăzi și căi ferate. Acest lucru se va întâmpla pentru a crește conectivitatea de transport. De asemenea, ei au vorbit și despre noi poduri peste Dunăre care să lege România de Bulgaria.

Principalele informații legate de transport din declarația comună semnată de premierii Marcel Ciolacu, Nikolai Denkov și Kyriakos Mitsotakis:

„Subliniem necesitatea consolidării utilizării căilor de solidaritate UE-Ucraina prin urmărirea unei posibile creșteri a capacității Porturilor Constanța și Sulina, a potențialului transportului pe Dunăre prin asigurarea navigabilității pe tot parcursul anului, precum și prin explorarea implicării porturilor bulgare Varna și Burgas și a porturilor grecești Salonic și Alexandroupolis.

Ne angajăm să contruim infrastructură transfrontalieră intermodală

Ne angajăm să construim infrastructură transfrontalieră intermodală peste fluviul Dunărea. Se vor construi inclusiv noi poduri la Giurgiu-Ruse și alte locații, în conformitate și cu standardele europene existente pentru mobilitatea militară. Importanța din ce în ce mai mare a conectivității multidimensionale între cele trei țări ale noastre, a conectivității interregionale UE, precum și a conectivității în vecinătatea mai largă necesită avansarea în continuare a proiectelor de interes comun pentru a îmbunătăți radical infrastructura transfrontalieră.

În plus, am convenit să identificăm și să dezvoltăm noi rute/coridoare pe axa nord-sud. Este axa care leagă cele trei țări prin noua infrastructură feroviară și de autostrăzi.

Citește un alt articol: Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe spinarea cetățenilor de rând!

Subliniind angajamentul nostru comun privind conectivitatea, am convenit să înființăm un grup de lucru trilateral. Acesta este condus de miniștri relevanți. Scopul este de a pregăti și semna în timp util un memorandum de înțelegere (MOU). Face referire la finanțarea, dezvoltarea, construcția și gestionarea unui coridorul de transport multimodal. Acesta leagă Bulgaria, România și Grecia, precum și, în consecință, un acord comun trilateral cuprinzător, bazat pe Memorandumul de înțelegere.

Poate ești interesat de: PSD, PNL și AUR conduc în sondaje.

Ținând cont de provocările actuale la adresa securității energetice din regiune și pentru a contribui în continuare la diversificarea rutelor și resurselor de aprovizionare cu energie, suntem de acord să avansăm în continuare în termeni practici Coridorul vertical de gaze. Acest proiect, împreună cu Grecia-Bulgaria Interconnector (IGB) și FSRU din Alexandroupolis, vor contribui semnificativ la diversificarea aprovizionărilor. Vor contribui, de asemenea, la securitatea energetică a UE și la independența energetică a regiunii mai extinse, inclusiv a Republicii Moldova și a Ucrainei.”

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...