Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Spectacolul „Prenumele”, cu Marius Manole în rolul principal, se joacă marți la Ateneu

Spectacolul „Prenumele”, cu Marius Manole în rolul principal, se joacă marți la Ateneu. Evenimentul va avea loc la ora 19.00, în Sala Unirii la Ateneul Național din Iași.

Mult premiata piesă „Prenumele”, aparținând autorilor francezi Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, a văzut lumina scenei în întreaga lume. De asemenea, ecranizarea filmului cu același titlu a fost recompensată cu cinci nominalizări la premiile Cesar, în anul 2013.

Spectacolul „Prenumele” ce se va juca la Ateneu este o comedie de situații bine conturată. Piesa reușește să atingă anumite probleme sociale și politice, satirizând societatea contemporană. Subiectul gravitează în jurul prenumelui viitorului nou-născut, similar cu al unui personaj controversat din istorie și generează un adevărat conflict de familie.

citește și: Medicii dentari se vor întâlni la Iași

În urma unei glume, se declanșează o cascadă de situații comice, dezvăluind o serie de secrete care pun la grea încercare relația de prietenie dintre personaje.

„Prenumele” evidențiază subtil drama pe care o trăiește fiecare protagonist în parte, punând în prim plan râsul, un medicament gratuit care se eliberează fără prescripție medicală. Râsul, un instrument contagios, este cel mai bun remediu pentru o situație de criză.

Din distribuția comediei fac parte Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Alexandra Paftală, Alexandra Paftală și Alexandra Paftală. Regia este semnată de Radu Ghilaș.

Biletele sunt disponibile online sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala Unirii este fostul Cinema Victoria.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...