Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Dependența de păcănele trebuie redusă

Dependența de păcănele trebuie redusă! Proiectul privind reglementarea industriei jocurilor de noroc pe teritoriul României a ajuns in dezbatere la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Proiectul a trecut de Senatul României și urmează să fie adoptat de către deputați. Reprezentanții social democraților, inițiatorii proiectului au arătat că inițiativa va merge mai departe. Acest lucru se va întâmpla în ciuda presiunilor celor din industrie, dar și a atacurilor politicienilor din opoziție. Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a menționat și care este finalitatea acestei inițiative legislative a aleșilor social democrați.

Vezi și: Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: România nu va pierde banii din PNRR.

„Dependența de jocuri de noroc trebuie combătută. Este un viciu care a luat o amploare uriașă și care a distrus atâtea familii. Avem nevoie de o reglementare clară, o reglementare care se regăsește în proiectul respectiv și care urmează a fi adoptată. Apărate de jocuri de noroc  vor  dispărea complet din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Vor fi permise strict în cazinouri și mari hoteluri, în celelalte. În circa 3000 de localități din România nu vor mai exista deloc păcănele, iar în 170 de localități accesul la jocuri de noroc va fi semnificativ limitat. Nicăieri nu vor mai exista „păcănele” și pariuri în stradă cum se întâmplă acum. Este un lucru care poate duce la o normalitate cerută de tot mai multă lume”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

PSD propune relocarea sălilor de jocuri de noroc

Conform proiectului, PSD dorește ca in localitățile mari, sălile de jocuri de noroc să fie scoase în exterior.  În România sunt 2861 de comune și sate și în niciuna dintre aceste localități nu vor mai fi săli de jocuri de noroc. Din cele 320 de orașe și municipii ale țării, aproximativ 150 au mai puțin de 15.000 de locuitori. Nici în acestea nu vor mai fi săli de jocuri de noroc.Jocurile de noroc vor rămâne doar în aproximativ 170 de localități și doar în cazinourile și hotelurile din acestea, fiind scoase din zona străzilor.

Citește și: Nimeni nu dă înapoi. Pensiile vor fi majorate

„Este un lucru logic și absolut normal. Am ascultat reacțiile și explicațiile celor din industrie, însă și aceștia trebuie să înțeleagă riscul la care supun populația și mai ales copiii. Acest proiect de lege trebuie să își urmeze cursul firesc” , a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...