Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Proiect imobiliar cu 18 blocuri în Bucium

Goland Imobil a obținut o primă autorizație pentru un proiect imobiliar cu 18 blocuri în Bucium, pe Fundac Păun. Acolo investitorul are în proprietate o suprafață totală de 11 hectare. Conform planului urbanistic zonal, aprobat anul trecut de consilierii locali, proiectul va cuprinde și 45 de vile. Cu toate acestea autorizația face referire doar la blocuri. Potrivit actului urbanistic, regimul de înălțime este unul mic: demisol, parter, 2 etaje și un al treilea etaj retras. Trei imobile vor avea câte 19 apartamente, iar celelalte 15 clădiri câte 10 apartamente, rezultând, astfel, un număr totală de 207 de unități locative. Contrar altor proiecte rezidențiale din Iași, cele mai multe apartamente vor avea 4 camere (126), urmând cele cu 3 camere (48) și cu 2 camere (33).

Vezi și: Clădire multifuncțională cu parcare supraterană de 1200 de locuri.

De regulă, ansamblurile de blocuri cuprind în special apartamente cu 1 sau 2 camere. Locatarii vor beneficia de 415 locuri de parcare, amenajate la nivelul solului. Suprafața desfășurată construită este de aproape 28.000 mp, iar cea utilă de 21.000 mp (fără balcoane).

În ultima planșă urbanistică cunoscută public (aprobată și de Consiliul Local în anul 2022), proiectul cuprindea 45 de vile (demisol, parter și un etaj), 18 blocuri cu regim mic de înălțime (maximum 3 etaje) și clădiri de servicii (școală, alimentație publică și recreere).

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!