Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Scriitoarea Ana Blandiana în vizită la Mircești

Una dintre cele mai cunoscute poete și scriitoare ale literaturii române, Ana Blandiana a vizitat comuna Mircești. A fost alături de Ioana Boca (Director la Memorialul durerii de la Sighet). Casa Memorială ”Vasile Alecsandri” este principalul punct de atracție al localității.  
Comuna Mircești, satul în care s-a scris istoria României. Oameni ce iubesc acestă țară, sunt atrași de Regele Poeziei românești și de Casa Memorială „Vasile Alecsandri” din Mircești. Ziua de 13.11.2023 a fost marcată de vizita doamnei Ana Blandiana și a doamnei Ioana Boca (Director la Memorialul durerii de la Sighet), la Mircești și la Casa Memorială a scriitorului Vasile Alecsandri. Cu o deosebită plăcere am prezentat meleagurile lui Alecsandri, iar muzeul a fost vizitat cu o admirație deosebită de către doamna Blandiana. Istoria a fost scrisă de oameni de seamă!”, este mesajul transmis de primarul comunei Mircești, Leon Bălteanu.

Citește și: Andrei Apreotesei, debut în rolul Canio din I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo.

Ana Blandiana a fost interzisă la publicare de trei ori în perioada comunistă. Interzisă doarece era fiica a unui deținut politic și pentru publicarea unei parodii a dictatorului Ceaușescu. În noiembrie 1990 a fost unul dintre inițiatorii Alianței Civice și președinte în perioada 1991-2001. În anul 1993 a inițiat și a realizat alături de Romulus Rusan, sub egida Consiliului Europei, primul Memorial al Victimelor Comunismului și al Rezistenței din lume (Sighet, România). 

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 25, 2024

Festivalul Les Films de Cannes à Iași...
Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...