Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Consiliul Județean

Două unități medico-sociale din județul Iași vor fi reabilitate

Două unități medico-sociale din subordinea Consiliului Județean Iași au obținut finanțare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Finanțare pentru dotarea, extinderea și reabilitarea spațiilor existente, precum și construirea unui nou corp de clădire. Valoarea totală pentru cele două unități este de 18.067.856 lei.

Primul dintre cele două obiective este Centrul de Asistență Medico-Socială Bivolari. Acolo se prevede dotarea compartimentului de kinetoterapie, compartimentului psihologic, a pavilionului cu paturi cu elevație electrică. Nelipsite sunt și mesele, dulapurile care să respecte standardele de calitate. În vederea asigurării unei alimentații sănătoase și echilibrate, în cadrul aceluiași proiect, va fi dotat și blocul alimentar. Valoarea finanțării obținute de unitatea medico-socială Bivolari este de 663.897 lei.

Citește și: Comuna Ion Neculce beneficiază de un centru medical modern!

De asemenea, Centrul de Asistență Medico-Socială Răducăneni va beneficia de un nou corp de clădire. Actualul spațiu este insuficient raportat la numărul tot mai mare de cereri, iar la momentul actual infrastructura acestui centru rezidențial este uneori depășită, dotările fiind minimale. În anul 2023, până la momentul depunerii proiectului aprobat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au înregistrat 70 de cereri de internare de către persoanele cu nevoi medico-sociale din care au fost soluționate 7 cereri, iar celelalte cazuri sunt în așteptare din cauza locurilor disponibile. Suma obținută în vederea construirii unui nou corp de clădire este de 17.403.959 lei.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!