Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Guvernarea de dreapta și-a bătut joc de PNRR-ul României

Guvernarea de dreapta și-a bătut joc de PNRR-ul României. Planul Național de Redresare și Reziliență pe care se bazează România în vederea accesării unor fonduri comunitare continuă să stârnească vâlvă la cel mai înalt nivel. Premierul Marcel Ciolacu a arătat că proiectul PNRR nu a fost de găsit în Guvern. Menționează și că au fost făcute eforturi pentru ca planul să fie vizualizat complet și analizat.

Citește și: Municipalitatea restaurează pasajul subteran pietonal din Frumoasa.

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a arătat că social democrații au cerut transparență publică. Asta încă de la bun început de la guvernul PNL- USR în momentul în care PNRR a fost depus. Problema este că fostul Executiv a preferat să țină planul secret.

”Situația prezentată de premierul României nu face decât să reflecte, să reamintească un adevăr notoriu! Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost pur și simplu ascuns. Ținut la secret de artizanii săi, în frunte cu fostul ministru USR Cristian Ghinea. Acestea în pofida apelurilor repetate la transparență ale PSD și necesității dezbaterii publice, dat fiind importanța și implicațiile social-economice copleșitoare ale documentului.

Acum, lucrurile trebuie remediate. Se vede cu ochiul liber că implicațiile sunt extrem de importante. Nu ne putem juca cu acest proiect de țară”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași. Parlamentarul ieșean a mai arătat și că reprezentanții fostului Executiv trebuie să explice public de ce nu au prezentat proiectul PNRR la momentul potrivit și care au fost cauzele pentru care au respins orice solicitare de transparentizare.

PNRR în lumina reflectoarelor

”Care au fost motivele pentru care PNRR a fost ținut ascuns de ochii opiniei publice? Chiar și după venirea la guvernare au fost necesare căutări și eforturi serioase pentru aflarea întregului conținut al PNRR. USR trebuie să explice de ce au ținut proiectul la sertar și de ce PNRR a devenit public în România abia după ce a fost afișat pe site-ul Comisiei Europene”, a mai spus deputatul social democrat.

Vezi și: Banii pentru linii de tramvai spre Zona Metropolitană.

Mai mult, deputatul social democrat a arătat că cei care au conturat PNRR ținut secret trebuie din nou să arate de ce au făcut acest lucru, referirea fiind făcută la Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene. ”Aleșii USR, care s-au perindat la Guvern, și care au lucrat la acel PNRR nu au de ce să iasă acum și să atace Guvernul, mai ales în condițiile în care l-au mutilat cum au putut mai mult. Să nu uităm de pragul de 9,4 la sută din PIB pentru pensii, eliminat abia azi din PNRR, în urma insistențelor PSD, a negocierilor cu Comisia Europeană și după adoptarea Legii Pensiior. Dacă se ajungea la acel aspect, acum românii aveau parte numai de probleme. Și totul cu largul concurs al celor care acum țipă doar să se audă”,a mai spus deputatul ieșean.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...