Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Ceplenița

COMUNA CEPLENIȚA

Comuna Ceplenița se află în nord-estul județului, pe malurile râului Bahlui și pe cele ale afluentului său, Buhalnița. Este străbătută de șoseaua națională DN28B, care leagă Târgu Frumos de Botoșani. Comunei Ceplenița se învecinează la est cu comuna Coarnele Caprei, la sud – vest cu comuna Cotnari și la nord cu comuna Scobinți.

Comuna Ceplenița este compusp din patru sate: Ceplenița care este sat reședință și satele Buhalnița, Poiana Mărului și Zlodica.

Opt obiective din comuna Ceplenița sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, aflat la „Cetățuia”, sit ce cuprinde o necropolă birituală. Celelalte șapte sunt clasificate ca monumente de arhitectură: biserica „Nașterea Maicii Domnului” (1836), ruinele hanului Cantacuzino-Pașcanu, ansamblu cuprinzând și Biserica „Sfinții Voievozi”, turnul clopotniță și zidul de incintă. podul de piatră, beciul lui Zlodică, biserica de lemn „Sfinții Voievozi” și pod de piatră.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Ceplenița se ridică la 3.966 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.572 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,77%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,59%).

Comuna Ceplenița este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Dumitru Laiu, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2004.

 

Despre

Primar: Dumitru Laiu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?