Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Iohannis: România a redus considerabil emisiile de gaze

România a redus considerabil emisiile de gaze cu efect de seră. La evenimentul „Sustainable Innovation Forum 2023” din Dubai, președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a redus emisiile de gaze cu efect de seră. Acestea au fost reduse cu peste două treimi în ultimele trei decenii, concomitent cu o multiplicare a produsului intern brut. El a subliniat angajamentul țării noastre de a continua dezvoltarea economică și reducerea emisiilor.

Vezi și despre: Guvernul integrează Programul „Săptămâna Verde”.

Pentru a realiza acest obiectiv, șeful statului a evidențiat necesitatea tehnologiilor inovatoare, transformative și accesibile din punct de vedere al costurilor. Iohannis a exprimat aprecierea pentru atenția acordată schimbărilor climatice, în special pentru abordarea inovativă a acestei provocări majore.

El a subliniat importanța parteneriatului între guverne. De asemenea, a subliniat și importanța parteneriatului între întreprinderi, instituții financiare, entități de cercetare și inovare și organizații neguvernamentale pentru a răspunde eficient schimbărilor climatice. Prin urmare, a evidențiat bucuria de a fi prezent la eveniment alături de inovatori din toate aceste sectoare.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!