Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Ciolacu consideră că e momentul să digitalizăm România, chiar și forțat, dacă e nevoie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România trebuie să treacă printr-un proces de digitalizare, chiar și prin forță, dacă este necesar. El a menționat probleme la granițe, precum cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. A subliniat importanța acestui proces într-o lume modernă și a exemplificat nevoia de digitalizare la frontiere.

A evidențiat existența unor programe finanțate pentru a moderniza frontierele cu Ucraina și Serbia. Totodată a subliniat necesitatea integrării și eficientizării sistemelor de control.

Ciolacu a anunțat, de asemenea, modificări planificate la Vămi și la ANAF, subliniind nemulțumirea sa față de funcționarea actuală și susținând o abordare mai eficientă, mai ales în contextul apropiatei aderări la Schengen.

Citește și:Magia colindelor adusă de Colectivul muzical-coral “Lia-Ciocârlia”.

“Ne trebuie o digitalizare pe frontieră. Avem un program, după cum bine ştiţi, de 1,2 miliarde de euro, de la Comisie, pentru frontiera cu Ucraina. Avem deja un punct de frontieră pilot cu Serbia care funcţionează foarte bine. Trebuie să ne implicăm. În momentul acesta, într-un punct de trecere de frontieră sunt patru sisteme de digitalizare: unul are Poliţia, unul îl are Vama, unul îl are nu ştiu cine. Toate cele patru sisteme nu sunt integrate. Este cazul ca România să intre într-o etapă de digitalizare, dacă nu se poate cu vorba bună, forţat”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Senator Maricel Popa: Dragi ieșeni, prieteni și...

octombrie 23, 2024

Ciucă îi cere doamnei Lasconi să se...