PRIMĂRIA MOȘNA
Comuna Moșna se află în sud-estul județului, pe malurile râului Moșna (care se varsă în Prut) și ale afluentului său, Moșnișoara. Este deservită de șoseaua județeană DJ244F, care o leagă spre nord de Răducăneni și Grozești. Comuna Moșna se învecinează la nord cu comuna Răducăneni, la est cu comuna Gorban, la sud cu comuna Cozmești și la vest cu comunele Dolhești și Ciortești.
Comuna Moșna este compusă dintr-un singur sat, Moșna care este și sat reședință.
Două obiective din comuna Moșna sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, fortificația din punctul „Cetățuia”. Celălalt, clasificat ca monument de arhitectură, este biserica „Sfinții Voievozi” (secolul al XVIII-lea).
Conform ultimului recensământ, populația comunei Moșna se ridică la 1.767 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.973 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,23%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (92,3%).
Comuna Moșna este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Georgel Popa, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2004.
2023 ADMINIS