Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Proiect de digitalizare de peste 200 de mii de euro la Primăria Iași

Municipalitatea din Iași va investi într-un proiect de digitalizare în calitate de partener. Acest proiect constă în digitalizarea patrimoniului cultural din regiuni europene diverse.

Pe data de 21 decembrie 2023, Consiliul Local se va reuni în cadrul unei ședințe ordinare, care va avea loc în Sala Mare a Palatului Roznovanu. Scopul acestei întâlniri este de a supune votului mai multe proiecte de hotărâre importante pentru comunitate. Unul dintre aceste proiecte vizează aprobarea participării municipiului ca partener într-un program european de digitalizare.

Citește și TUIASI a finalizat implementarea proiectului „Reabilitare termică Corp Tex2” din cadrul Facultății de Textile-Pielărie și Management Industrial

Municipalitatea din Iași decide să investească într-un proiect european cu scopul de a digitaliza patrimoniul cultural. Potrivit informațiilor disponibile, prin adoptarea unei hotărâri, orașul Iași intenționează să devină partener în proiectul european numit Charme – Activități digitale pentru Patrimoniul Cultural în Multiple Regiuni Europene, prin programul Interreg Europe 2021-2027.

Menționăm că Municipiul Iași a depus o cerere de finanțare pentru un proiect de colaborare teritorială europeană în cadrul Programului Operațional de Cooperare Teritorială Interreg Europe 2021-2023. Municipiul Iași este partener în acest proiect alături de alte patru primării și o universitate:

  • Primăria Pavia din Italia, în calitate de lider de proiect,
  • Primăria Poitiers din Franța, Primăria Coimbra din Portugalia,
  • Primăria Turku din Finlanda
  • Universitatea din Pavia (Italia).

Metode de inovare şi integrare a tehnologiilor în procedeul de conservare a patrimoniului cultural

Proiectul are ca obiectiv să definească metode inovatoare și să integreze noile tehnologii (VR, IoT, senzori de digitalizare etc.) în procesul de conservare a patrimoniului, utilizând instrumente speciale, cum ar fi Digital Asset Management. Scopul este să se îmbunătățească eficiența acestui proces și să se extindă modalitățile de valorizare a patrimoniului. Totodată, se dorește atragerea și implicarea unui public larg specializat (universități, muzee etc.) și general (tineri, persoane de toate vârstele, persoane cu dizabilități) în procesele de co-creație sau ca beneficiari direcți ai demersurilor de digitalizare a patrimoniului cultural.

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...