Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Urbanism

Clădire nouă de birouri în Bucium

Clădire nouă de birouri în Bucium. Unul dintre primele proiecte urbanistice care se așteaptă să fie aprobat de către Consiliul Local în acest început de an presupune construirea unei clădiri de birouri cu 6 etaje în Bucium. Aceasta este situată peste drum de Hanul Trei Sarmale. Proiectul de hotărâre a trecut deja prin procesul de avizare la instituțiile competente. Acum se află în ultima etapă, care implică aprobarea în plenul Consiliului Local.

Vezi și: Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case

Aceasta este probabil să se întâmple în luna ianuarie sau februarie, având în vedere că proiectul de hotărâre este deja publicat pentru consultare publică timp de 10 zile. În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), se precizează că clădirea propusă va ocupa 635 mp. Aproximativ 400 mp destinați circulațiilor și puțin peste 250 mp spații verzi. Investitorul a prezentat și un calendar de implementare, conform căruia proiectul tehnic ar trebui finalizat cel târziu în iunie 2025, odată cu obținerea autorizației de construire. Lucrările de construcție sunt planificate să fie finalizate în vara anului 2028.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!