De astăzi începe Postul Crăciunului. Timp de 40 de zile, până la cea mai mare sărbătoare creștină, Nașterea Domnului, credincioșii vor renunța la produse de origine animală, precum carne, lapte, ouă sau brânzeturi. Pentru o dietă sănătoasă în această perioadă aceste alimente „de dulce” pot fi înlocuite cu alte alimente care sunt foarte bogate în proteine. Pe lângă însemnătatea credincioasă, postul poate fi și o perioadă în care îi dăm organismului o pauză de la toxine. Alimentele de origine animală pot fi înlocuite foarte bine cu legume sau leguminoase în perioada postului.
Citește un alt articol: Românii sunt buni de plată! CCR a dat undă verde pentru noile taxe și impozite.
Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu recomandă ca în Postul Crăciunului să consumați leguminoasele, precum fasole, mazăre, năut, linte. Sunt alimente bogate în proteine vegetale, dar și fibre esențiale pentru organism, foarte sănătoase, scrie Gandul. De asemenea, din alimentația celor care țin post nu trebuie să lipsească soia, ciuperci, tofu, dar și semințele, precum chia, susan, in, semințe de dovleac ori floarea soarelui, nucile, alunele de pădure, migdale, caju ori fistic.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!