Test pentru sindromul ”long-Covid”. Un nou studiu realizat la nivel internațional și citat de către publicația 360medical.ro arată că oamenii de știință sunt aproape de a găsi un test care să identifice dacă o persoană suferă sau nu de sindromul „long-COVID”. Au fost multiple explicații ale specialiștilor care descriau simptome de oboseală. După luni de zile de la infectarea cu COVID-19, au sesizat și dureri pulmonare, musculare, dificultăți de respirație sau dureri de cap.
Citește un alt articol: CJ caută bani pentru spitalul de Boli Respiratorii.
O parte dintre persoanele care au suferit de aceste simptome le-au explicat medicilor că nici nu știau că au fost infectați cu SARS-CoV-2. Au aflat ulterior că au avut anticorpi, deși n-au avut niciun simptom. În studiul citat au fost descoperite diferențe între sângele și organele persoanelor diagnosticate. S-au observat, comparativ cu cei care nu au boala, deosebiri. Avantajul direct al acestor diferențe este în zona testării: se vor putea face unele teste de diagnosticare precisă care să asocieze, acolo unde este cazul, simptomele pacienților cu afecțiunea „long-COVID”.
Întrebări și definire în termeni simpli
„În termenii cei mai simpli, se crede că persoanele cu Covid de lungă durată au o varietate de simptome persistente cauzate de infecția inițială cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), dar există încă multe întrebări fără răspuns cu privire la această afecțiune, inclusiv definiția sa precisă. În prezent, sindromul de Covid de lungă durată se bazează pe un diagnostic prin excludere. Aceasta înseamnă că este diagnosticat după ce au fost excluse alte explicații plauzibile pentru boala unei persoane. Există simptome comune în cazul Covid prelungit. Simptome cum ar fi oboseala cronică și «ceață cerebrală».
Cu toate acestea, încă nu există un test simplu pentru a identifica o persoană cu această boală.”, se precizează în studiile citate de 360medical.ro.
Riscul, în prezent, se explică în sursa citată, este că testele de rutină ies cu rezultate bune. Unii medici asociază simptomele cu forme de depresie sau anxietate, ceea ce poate duce la tratamente incorecte.
Vezi și: Campania de vaccinare antigripală a început.
„Ar putea fi o validare pentru comunitate că nu este vorba doar de o grămadă de oameni care se plâng de ceva inexistent. Există diferențe biologice între persoanele care au oboseală persistentă, probleme cognitive și sindromul de tahicardie posturală (PoTS). Cred că acest lucru este important.”, a explicat pentru CNN dr. Daniel Griffin. Expert în boli infecțioase la Universitatea Columbia, care tratează pacienți cu Covid prelungit. Menționăm faptul că nu a fost implicat în noile studii.
Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.