Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Uber și Bolt avertizează că sunt pe punctul de a închide serviciile de transport


Uber și Bolt avertizează că sunt pe punctul de a închide serviciile de transport. Propunerile din proiectul de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii sunt susceptibile să ducă la închiderea serviciilor de transport alternativ în România. Asta avertizează Coaliția pentru Economia Digitală. Aceasta estimează că peste 50.000 de șoferi ar rămâne fără venituri. Cei aproximativ 3 milioane de români care folosesc acest serviciu ar fi forțați să se bazeze exclusiv pe taxiuri.

Conform comunicatului emis de organizație, modificările propuse ignoră beneficiile aduse de tehnologie, transparența și concurența aduse de transportul alternativ. Proiectul de lege propune transformarea acestui sector într-un serviciu similar cu taxiul. Impunând șoferilor care activează în domeniul transportului alternativ să se înregistreze ca operatori de transport. Eliminând contractele de comodat și închiriere utilizate de peste 90% dintre aceștia.

Vezi și: Taximetriștii au ieșit din nou în stradă. Acuză concurența neloială făcută de firmele de ridesharing precum Uber sau Bolt.

Președintele Coaliției pentru Economia Digitală, Cătălin Codreanu, a subliniat că aceste propuneri ar conduce la dispariția platformelor de transport alternativ din România. El a exprimat îndoiala că Guvernul ar putea să accepte aceste solicitări. Afirmând că acestea nu vizează crearea unui mediu concurențial, ci închiderea unui întreg sector în favoarea altuia.

Serviciile de taxi sunt strict controlate

Coaliția, care reprezintă principalii operatori de transport alternativ din România, cum ar fi Uber și Bolt, a remarcat că, deși sunt reglementate diferit, atât transportul alternativ cât și serviciile de taxi sunt strict controlate. Potrivit organizației, atât industria de transport alternativ, cât și cea de taxi au reglementări similare în ceea ce privește pregătirea și calificarea șoferilor, precum și exigențele privind operatorii de transport. Coaliția a susținut întotdeauna liberalizarea serviciilor de taximetrie pentru a crea un mediu concurențial corect.

citește și: Asigurare RCA pentru trotinete și biciclete

În concluzie, Coaliția pentru Economia Digitală subliniază că serviciile de transport alternativ sunt singurele care oferă transparență totală, iar autoritățile au acces la informații detaliate despre cursele efectuate și tranzacțiile financiare. Aceasta consideră că este esențial să se aleagă modernitatea și transparența în detrimentul revenirii la sisteme monopoliste care nu servesc interesele consumatorului.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...