„Rădăcini”, un spectacol scris și regizat de Erica Moldovan, în premieră la Ateneul Național din Iași.
Duminică, pe 14 aprilie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Sala Unirii de către Ateneul Național din Iași să asistați la o nouă producție de teatru: „Rădăcini”, scris și regizat de Erica Moldovan, cu interpretarea Cătălinei Grama Ipate în rolul principal.
Distribuția este completată de: Mara Lucaci, Mălina Balcan, Mariana Dumitrache și Alexandra Paftală sau Ioana Aciobăniței.
Citește și Concerte live în acest weekend
Care e rădăcina răului?
“Rădăcini” este un spectacol care te poartă pe axa agonie-extaz. Este un spectacol care, asemeni vieții tale, te face să râzi, să plângi, să fii emoționat, să fii curios, să visezi, să speri, adică să trăiești.
“Rădăcini” s-a născut dintr-o adâncă reflectare asupra universului uman. Atinge probleme sociale și personale de actualitate, precum: complacerea în mediocritate și consecințele ei, frica de necunoscut, teama de a ne lăsa iubiți, puterea de iertare, normalizarea sexualității, victim balming, trauma.
“Rădăcini” se referă la cât de adânc ne ancorăm existența în preconcepții sau valori morale moștenite, care devin ulterior sursa noastră principală de manifestare, îndepărtându-ne tot mai mult de ceea ce ne dorim cu adevărat.
Elena, Ana, Camelia, Rita și Ioana sunt 5 prietene care în fiecare vineri, la ora 19:00 se întâlnesc la cină și mănâncă rață cu portocale. Fiecare întâlnire are scopul de a echilibra și a vindeca ceva în fiecare din ele.
Este un text dens, profund, plin de straturi, acoperind o plajă largă de gusturi sau “dezgusturi”.
“Rădăcini” e un spectacol care te va intriga, te va ține pe jar până la sfârșit, provocându-te să reflectezi asupra propriei ființe, te va amuza grație dialogurilor spumoase, te va determina să le iubești pe fiecare dintre cele 5.
Elena, o femeie caldă, o figură maternă proeminentă, Ana copilăroasă și naivă visând la marea dragoste, Camelia rațională, categorică și imuabilă , Rita feminină și vibrantă, Ioana corectă și rutinată, toate te invită la sincere și incomode introspecții.
Să spun mai mult, ar însemna să devoalez finalul, punch-line-ul, răpindu-ți șansa de a trăi deplin experiența acestui spectacol.
Spectacol nerecomandat minorilor sub 16 ani!
Bilete AICI sau la casieria Ateneului!
Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.