Un nemțean a căzut victimă unei înșelăciuni cu acțiuni la Hidroelectrica. Un locuitor din județul Neamț a căzut pradă unei înșelăciuni. Acesta suferind un prejudiciu financiar semnificativ de aproximativ 4.600 de lei în urma unui pretext. Acesta era legat de investiții în acțiuni la Hidroelectrica. Poliția investighează acest caz, care include și încercări ilegale de accesare a conturilor bancare ale victimei, împiedicate prompt de intervenția unei unități bancare. La data de 21 februarie, un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea Secuienii Noi, a raportat la Poliția municipiului Roman că a căzut pradă unei înșelăciuni, suferind un prejudiciu financiar în valoare de aproximativ 4.600 de lei.
Citește și Licitații publice privind închierea mai multor locuri de parcare de reședință
Potrivit comunicatului emis de Poliția Neamț, persoane necunoscute l-ar fi înșelat pe bărbat, convocându-l să investească în acțiuni Hidroelectrica. Ulterior, acestea au încercat să acceseze ilegal telefonul mobil al victimei pentru a efectua operațiuni financiare frauduloase.
Infractorii au încercat să acceseze ilegal conturile bancare ale victimei
În încercarea de a agrava daunele, infractorii au încercat să acceseze ilegal conturile bancare ale victimei. Intervenția rapidă a reprezentanților unei instituții bancare a prevenit retragerea sumelor de bani din aceste conturi.
Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, cercetând presupusele infracțiuni de înșelăciune, tentativă de efectuare a unor operațiuni financiare frauduloase și acces ilegal la un sistem informatic.
Vezi și: Zimbri observați în libertate în zona Agapia.
Având în vedere creșterea numărului de persoane care cad pradă unor investiții frauduloase promovate online, Poliția Neamț a transmis câteva sfaturi pentru a preveni astfel de infracțiuni:
- Persoanele cu intenții infracționale vizează obținerea accesului la banii din conturile dumneavoastră, de aceea este important să nu dezvăluiți niciodată datele de logare sau parolele pentru aplicațiile de Mobile Banking.
- Este important să fiți atenți la link-urile din e-mail-uri și mesaje. Link-urile false pot conduce la instalarea de programe de acces de la distanță.
- Fiți prudenți la apelurile telefonice suspecte, în special cele care vizează solicitarea de date personale sau bancare.
- Nu oferiți nimănui datele cardului sau alte informații personale, în special în schimbul promisiunii unui câștig rapid prin investiții sau moșteniri.
Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!